KONYA / SARAYÖNÜ - Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi

Saraç Mahallesi. Kule Sokak No41 Sarayönü
Vizyon
Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir.
Başarılar
2011 Yılı İmam Hatip Liseleri Arası Güzel Ezan Okuma Yarışmasında İL BİRİNCİLİĞİ Kayseri´de yapılan Bölge Yarışmasında Bölge 3.´lüğü 2012 Yılı İmam Hatip Liseleri Arası Arapça Musiki Yarışmasında İL İKİNCİLİĞİ 2012 Tübitak Proje Yarışmalarında 3 dalda (2Sosyoloji,Matematik) derece Antalya Bölge Yarışmasına Katılım gerçekleştirildi.
Ulaşım
Konya´dan Sarayönü´ne her yarım saatte bir minübüs seferleri yapılmaktadır.Ulaşım sorunu yoktur.İl Merkezine uzaklık 50 km´ dir.
Taşımalı öğrenciler için servis vardır.
Saraç Mahallesi Kule Sokak NO:41 Sarayönü -KONYA
İl Merkezine 50 Km, İlçe Merkezinde
Taban puan:160 Tavan puan:492
YGS:%78 LYS:%51
Sportif Etkinlikler
İl ve İlçe genelinde spor branşlarında yapılan bütün müsabakalara katılınmış olup öğrencilerimizin bedensel gelişimine de katkı sağlamanın yanında hemen hemen her yarışmada dereceye girilmiştir.
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK´ın düzenlemiş olduğu bilim fuarı ve bilim yarışmalarına katılım sağlanmıştır.
Proje Çalışmaları
Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu bütün proje çalışmalarına katılım sağlanmaktadır.